Informacions d’interès

Aquí podeu trobar tota aquella informació, documents, agenda d’activitats, etc.. que pensem que pugui ser d’interés per tota la comunitat de famílies del centre.

Com sempre, qualsevol suggeriment al respecte ens la podeu fer arribar al mail info@afases.com

Secció del web d’eduCAC sobre els infants i adolescents i la seva relació amb les pantalles i el món digital:  informació i recursos elaborats per la Generalitat i relacionats amb l’educació en comunicació des de la perspectiva de les famílies (el primer mòbil, les xarxes socials, les fake news, etc)

Recursos per a famílies sobre sexualitat:

Nous serveis d’acompanyament emocional per a joves i d’assessorament per a famílies. La regidoria de Joventut posa en marxa un servei gratuït d’acompanyament vivencial i emocional adreçat a joves entre 12 i 29 anys i un grup d’assessorament per a famílies d’adolescents i joves amb edats compreses entre els 12 i els 21 anys. Aquests recursos tenen el suport de la Diputació, a través del Fons de Prestació per al Programa Escolta Jove. Cliqueu al link del títol per a veure els horaris, com demanar cita i més informació.

Recursos informatius sobre drogues, a càrrec del programa de minimització de riscos Energy Control, de l’Asociación Bienestar y Desarrollo.

Recurs per a famílies nouvingudes sobre el sistema educatiu a Catalunya. Tríptic informatiu, elaborat per l’AFFAC, traduït al català, castellà, anglès i àrab, amb la informació principal sobre el sistema educatiu, el procés de preinscripció i matrícula i altres recursos, com beques menjador i altres ajudes.

Eines per a una Internet segura. Web de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya que conté un munt de recursos tant per a alumnes com a per a docents, de totes les etapes educatives, així com a famílies i adults en general.

Guia Una colla d’arguments per estudiar FP, elaborada per la FAPAES (Federació de Pares i Mares d’Alumnes d’Estudis Sufragats amb Fons Públics No Universitaris de Catalunya). Una guia molt visual i pràctica amb informacions, links i preguntes per aquells que estan interessats a estudiar Formació professional. I especialment, per aquells que no s’ho plantegen.

Guia Ajudem a triar el futur elaborada per la FAPAES (Federació de Pares i Mares d’Alumnes d’Estudis Sufragats amb Fons Públics No Universitaris de Catalunya). Una guia molt visual i pràctica amb consells per a famílies que volen acompanyar els seus fills i filles en el procès de triar els seus futurs estudis.

Pla d’actuació per al curs 2021-2022 per a centres educatius en el marc de la pandèmia (PDF), elaborat pel Departament d’Educació

Pla d’organització per al curs 2020-2021 en el marc de la pandèmia de l’Institut Montserrat Colomer (PDF)