Llíço Inaugural curs 2011-2012

Aquest proper Dimecres 21 de Setembre tindrà lloc la Lliçó Inaugural del curs 2011-2012, a càrrec del Dr. Arcadi Oliveras.  El títol de la lliçó serà “Els reptes socials de l’ educació”.

 

L’Arcadi Oliveres es  doctor en Ciències Econòmiques, professor titular d’Economia Aplicada a la Universitat Autònoma de Barcelona, president de Justícia i Pau, president de la Universitat Internacional de la Pau de Sant Cugat del Vallès, president honorari de la Fundació FETS (Finançament Ètic i Solidari) i vice-president de la Federació Catalana d’Organitzacions No Governamentals (ONG) per a la Pau. Però no només això, és també membre del Comitè Internacional de la Fundació per a la Pau i de la Societat Catalana d’Economia, vocal del patronat del Casal d’Europa de Sabadell, vocal de la Fundació “Un sol món” i imparteix nombroses classes de màsters i postgraus en cooperació i desenvolupament tant a universitats catalanes com llatinoamericanes. A tot aquest currículum cal sumar-hi que col·labora habitualment en diferents mitjans de comunicació i que ha escrit diversos llibres i nombrosos articles per moltes publicacions solidàries.

 

S’ha de remarcar la rellevància que ha pres a rel del moviment dels indignitats, del que es va convertir en un dels experts “acceptats” per aquest moviment, i que va ajudar a clarificar molts aspectes de l’economia actual que ens han portat a la situació en la que ens trobem.   Amb un punt de vista força crític amb els sistemes establerts, creiem que serà una Lliçó inaugural molt interessant.  No obstant, tal com es veu pot veure pel títol de la lliçó, li hem demanat que es concentri més en els aspectes relatius a l’educació que no pas en el moviment 15 M, ja que aquest tema ja va ser exposat pel Dr. Delgado a la xerrada de clausura del curs.

 

Com a novetat, aquest any, conjuntament amb el centre, es farà una trobada prèvia del conferenciant amb els alumnes i professors per tal de poder debatre uns materials que prèviament s’han treballat a classe.

 

Com sempre, esteu tots convidats!!   Us hi esperem!!