Aprovada l’ampliació del centre

Avui sortia publicat a la pàgina web del Departament la següent noticia:

Nous centres educatius

El Govern aprova la construcció de 5 escoles i 6 instituts, amb una inversió de més de 58 M€

 El Govern ha aprovat destinar 58.354.972 euros per construir 11 centres educatius. La inversió permetrà ampliar, substituir i construir 5 escoles i 6 instituts, que escolaritzaran un total de 4.850 estudiants.

Aquests són els projectes als quals ha donat llum verd el Govern:

…….

Institut de Sant Esteve Sesrovires. Ampliació a 3 línies d’ESO i 2 de batxillerat. 1.662.425 €

 Aquest es el següent pas en una llarga reivindicació (tot i la joventut del nostre centre).  Si repassem la història, l’edifici actual va ser dissenyat  l’any 2002 per a 2 grups de 1r, 2 de 2n , 2 de 3r i 2 de 4t ( 240 alumnes com a màxim que eren els que anaven a la pública abans a Martorell, Esparreguera,..) . No obstant de seguida es va veure una demanda d’alumnes que venien de la privada concertada, més els nous alumnes provinents de 6é.  El centre va quedar ràpidament saturat i va caldre sacrificar “aules específiques ” ( Dibuix, música,…) per allotjar tots els alumnes. El primer any ja van haver-hi  els 8 grups previstos sense tenir ni  4t).

A més, inicialment tampoc tenia concedit el Batxillerat. Actualment, hi ha 12 grups d’ESO i 3 de Batxillerat  i per l’any vinent segurament n’hi haurà 1 més de batxillerat , per tant 16 grups ( 12 ESO + 4 Batxillerats) en un edifici que va ser pensat per a 8 grups ( d’ESO)  .

 Degut a aquesta situació ja fa temps es va treballar des de el centre per aconseguir l’ampliació, però son temes lents, que es van aconseguint pas a pas.   Després d’aconseguir tenir el projecte fet, ara calia aprovar pressupostos, i finalment caldrà licitar obres (en la situació actual de crisis caldrà veure quan es posa en marxa).  Però el que es important es anar completant fases, ja que això ens acosta més a l’objectiu final, que no es altre que tenir els espais necessaris per a tenir 16 grup i no 8 , així com disposar de més laboratoris, tallers, departaments i espais per a 45 profes i no per 18, espai per l’associació d’alumnes i ex-alumnes,etc..  I òbviament, significa desfer-se dels BARRACONS !!!! –

  Felicitats des de l’Ampa a la direcció del centre per la tasca específica feta en aquesta negociació, que sabem que no es fàcil.  Creiem que es una gran noticia per tots (i sobretot pels futurs alumnes).