Protocol de gestió de casos covid a les aules

Aquí teniu el Protocol de gestió de casos covid a les aules de secundària que ha elaborat l’aFFaC (Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya) a partir de les informacions difoses pel Departament d’Educació (a data 14 de gener de 2022)

➡️ Persones immunitzades (pauta de vacunació completa):
▪️ Han de fer TAR en una de les farmàcies autoritzades, el mateix dia del diagnòstic o tant aviat com sigui possible. L’ activació del sistema a la farmàcia pot trigar entre 2 i 4 hores a partir de la notificació del cas positiu. La direcció del centre ha de donar una carta als alumnes del grup que els permeti identificar-se a la farmàcia com a contactes estrets escolars, així la prova és gratuïta i supervisada.

  • Resultat prova NEGATIU: Poden tornar a escola.
  • Resultat prova POSITIU: Quarantena de 7 dies (asimptomàtics o símptomes lleus) o fins que faci 72 hores de la desaparició dels símptomes.

➕ Les persones immunitzades perquè han estat positiu per covid-19 en els últims 3 mesos: NO s’han de fer prova i poden anar a classe amb normalitat.

➡️ Persones no immunitzades (Infants no vacunats):
▪️ Han de fer quarantena de 7 dies.
▪️ S’han de fer estudi, preferentment PCR, entre el 4rt i 6è dia des que es va diagnosticar el cas. En els indrets on sigui complicat fer la PCR es pot fer TAR. En fase II de mitigació no es farà cap prova.

  • Resultat prova NEGATIU: acaben la quarantena.
  • Resultat prova POSITIU: Quarantena 7 dies (asimptomàtics o símptomes lleus) o fins que faci 72 hores de la desaparició dels símptomes.

❗ Les direccions dels centres educatius han d’informar les famílies o tutors legals dels infants del grup de convivència estable que els fills o filles són contactes estrets d’un cas i donar les indicacions pertinents.

? Les famílies reben els resultats per SMS i també ho poden consultar a La Meva Salut.