Ajuts al Educat 1×1

Els ajuts en l’adquisició de llibres s’amplien als ordinadors portàtils
01/09/2010

El curs 2006-2007, l’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires va impulsar, per primera vegada, una línia d’ajuts en l’adquisició de llibres i materials de text. L’objectiu d’aquests ajuts és contribuir a assolir la gratuïtat d’aquest material, tal i com proposa l’article 6 de la Llei d’Educació, i que suposa un important despesa per a les famílies.

 

L’import de l’ajut és del 50% del cost, amb un màxim de 75 euros per fill/a. Se’n poden beneficiar les famílies empadronades al municipì que tinguin fills/es que cursin estudis d’educació infantil, primària i secundària obligatòria en centres públics i concertats de Catalunya.

La convocatòria d’enguany, les bases de la qual s’aprovaran en les properes setmanes, presenta com a novetat la incorporació d’un ajut directe per a ordinadors portàtils als alumnes dels cursos de 1r i 2n d’ESO. L’ampliació respon a la implementació en aquests cursos de l’Institut de Sant Esteve del projecte “eduCAT 1×1” que promou el Departament d’Educació de la Generalitat.

En aquest cas, l’import de l’ajut per a ordinadors és el mateix que per a llibres i materials de text, amb un import màxim de 75 euros per fill/a. Cada any, més de 900 alumnes sesrovirencs es beneficien d’aquest ajut municipal.

L’inici del període de presentació de sol•licituds de la convocatòria per al curs 2010-2011 està prevista per a finals del mes de setembre. Tota la documentació estarà disponible al web www.sesrovires.cat

Paral•lelament a aquesta convocatòria, i amb la finalitat d’aconseguir un ús més sostenible dels mitjans didàctics, s’impulsen des de fa anys els bancs de llibres existents als centres escolars de Sant Esteve. Així, l’Ajuntament manté el seu suport als bancs de llibres amb la subvenció del 60% de l’import de la quota a les famílies que hi participen. La voluntat municipal és fomentar l’estimació pels llibres per part de l’alumnat, la corresponsabilitat de les famílies i la comunitat educativa, la socialització del material educatiu i la sostenibilitat.

Us adjuntem el link amb la noticia original de la página de l’Ajuntament:

http://www.sesrovires.cat/Comunicació/Noticies/Detalldenotícia/tabid/371/ArticleId/384/Els-ajuts-en-l-adquisicio-de-llibres-samplien-als-ordinadors-portatils.aspx